Test

måndag 10 september 2018

Lättläst om vardagen

Terminens första boktips från Mario är här. Mario har läst Dagens hjälte som är den femte delen i serien Typiskt Tobias! Det händer nästan alltid någonting spännande i Tobias vardag och i den nya boken strular han till det riktigt ordentligt. Så här skriver Mario om boken:

Tobias har fått sitt första sommarjobb.Han ska jobba som vaktis på en kyrkogård i tre veckor.Tobias tycker att det ska bli kul att köra gräsklipparen och känna sig som en kung. Därför tänker han filma och visa filmen för sin kompis Leila. Han ska jobba med två äldre män. Den ena tycker att Tobias är lite slarvig, men det börjar gå bra för Tobias i alla fall. Två dagar i rad ser Tobias en kvinna vid en grav och det ser ut som att hon letar efter någonting.

En dag när Tobias kör gräsklipparen tar han sin mobil och börjar filma sig själv. Filmen blir inte så som han har tänkt sig, men den gör honom till dagens hjälte.

Jag tycker att boken var lättläst med inte så mycket text. Boken var rolig, speciellt när han skulle filma sig själv på gräsklipparen. Boken rekommenderas till högstadiet.