Test

torsdag 20 september 2018

Ge inte upp!

Nya spännande böcker har köpts in till biblioteket och recensioner kommer snart. I väntan på dessa kan ni läsa vad Mario skrivit om sin senaste lästa bok, Spelar roll? av Camilla Jönsson.

Sigge var som en kung i sin gamla skola. Han var en mobbare som inte brydde sig om någon. Han slog en kille i klassen så mycket så att killen fick åka till sjukhuset. Sigge måste byta skola på grund av det som hände. I den nya skolan bryr sig ingen om honom och ingen vill vara med honom. Alla i klassen är duktiga och pratar bara om betyg.

En dag när klassen får i uppgift att göra en presentation i historia måste Sigge jobba med Emmy. Emmy är duktig i skolan, lika duktig som Tova som gick på Sigges gamla skola. Tova som Sigge irriterade sig på och därför mobbade varje dag. Sigge vill inte alls samarbeta med Emmy, han gillar ju inte pluggisar. Men Emmy har någonting i blicken som lockar Sigge och hon förändrar till och med hans liv.

Jag tycker att boken är lätt att förstå och läsa. Den är spännande och visar att människor kan ändra sig. Jag rekommenderar boken för alla, men särskilt till dem som har tappat hoppet och vill ge upp.