Test

söndag 14 oktober 2018

Inspirerande författarbesök

Författaren och illustratören Johan Unenge besökte förra veckan några klasser på mellan- och högstadiet. Under två dagar berättade Johan om sitt författarskap och tecknande. Jag är ju alltid nyfiken på vad eleverna tycker om skolans författarbesök och låter deras åsikter komma till uttryck på olika sätt. Den här gången har eleverna på högstadiet fått skriva recensioner om mötet med Johan Unenge. Det har varit roligt att läsa texterna och här följer några röster:


"Så sammanfattningsvis tyckte vi att besöket var inspirerande och roligt och han fick verkligen oss att vilja rita och skriva."
"Han berättade sin historia väldigt bra och det kändes som han pratade till oss."
"Han berättade mycket om sitt jobb och gav många bra tips till folk som funderar på att bli författare. Man märkte hur mycket han älskar att skriva böcker när han pratade."

"Han öppnade upp våra ögon för att läsa serier/serieromaner, vi hade gärna velat läsa mer av hans serier."

"Vi tyckte att det var en rolig lektion och att det var roligt att få träffa en författare. Författare är ett märkligt jobb som vi inte hade tänkt på innan."

"När han pratade om sina böcker var han inte tråkig, som jag trodde han skulle vara."

"Jag brukar inte vara så intresserad av författare, men denna författaren var väldigt intressant att lyssna på och även väldigt bra på att rita."

"Vi fick också inspiration att vilja skriva själva och vi tror att det är så eftersom han pratade på ett så roligt och inspirerande sätt."
"Vi trodde inte att Johan skulle få författarskapet och skrivandet att låta så intressant. Men han var väldigt rolig och han fångade vårt intresse nästan direkt när han började berätta om sitt författarliv."
"Han bemötte klassen väldigt öppet och positivt. Vi fick svar på alla våra frågor om boken som vi läst."

"Han gav oss en inblick i livet ur hans perspektiv. Detta gjorde oss lite klokare när vi gick ut ur klassrummet, än när vi gick in."

"När han började rita blev alla chockade över hur bra det såg ut och även att han gjorde det på så kort tid."

"Han var underhållande och det var intressant att höra på det han hade att säga om boken, som alla kanske inte visste tidigare."