Test

tisdag 17 oktober 2017

Böcker, böcker, böcker

Det finns verkligen så mycket bra barn- och ungdomslitteratur ni inte får missa. Idag tänkte jag överösa er med ganska många boktips. Det blir inga långa inlägg om varje bok, utan en liten mix av böcker jag köpt in under hösten. Halloween närmar sig och varför inte läsa en bok om spöken, monster, skräck eller mystiska saker.

I serien Spöksystrar av Mårten Melin har den fjärde delen kommit ut. Omslaget är lika glittrigt och snyggt som det brukar vara. Spökflickan Maj fortsätter sin framfart när klassen ska sätta upp en teaterpjäs.

Katarina Genar har skrivit ett nytt spännande äventyr, Spökflickan. Hennes böcker är mystiska, spännande och utspelar sig ofta i både nutid och dåtid.

Peter Gissys Det spökar! En hårresande guide är en spännande sammanställning över platser i Sverige där det påstås att det spökar. Han skriver bland annat om Häckeberga slott och Svaneholms slott i Skåne.

Niklas Krogs Ingenmansland är andra delen om Johan som efter en bussolycka förändras och får egenskaper han inte haft förut. Framför allt när det är fullmåne händer konstiga saker och Johan drivs av en ursinnig kraft inombords.

Känner du för humor är den nya Tom Gates är helt suverän (på vissa grejer) av Liz Pichon ett måste. Åsa Asptjärns Wursten och Veganen verkar, av titeln att döma, vara en rolig historia. Den står med på min läslista.
På listan står också Sonen av Lois Lowry. Sonen är den sista och fjärde boken i en fristående serie som började med Den utvalde och följdes av Blå tråd och Budbäraren. Böckerna utspelar sig i utopiska och dystopiska världar och väcker så många tankar under läsningens gång. Det är skrämmande och igenkännande på en och samma gång.

På skolans fritids läser en av pedagogerna fantasyboken Nyckeln till Hinsides av Albin Alvtegen och Karin Alvtegen högt. Barnen storgillar den och har frågat efter fortsättningen. Nu har del två, Hinsides Brinner, kommit till biblioteket och den står och väntar på fritidsbarnen.


Nya böcker om kärlek, vardag och tonårstid finns också för utlån. Kom in och botanisera när ni har en stund över.