Test

fredag 8 september 2017

Snygga, häftiga, spännande bladvändare

Det finns egentligen bara en sak att säga om PAX-serien. LÄS DEN! Den är så grymt spännande att till och med jag som vuxen biter på naglarna när jag läser. Serien är tänkt för er som är 9-12 år, men bryr er inte så mycket om åldern. Denna nervkittlande berättelse passar lika bra för yngre som för äldre.

PAX är en urban fantasy-bokserie och härom kvällen sträckläste jag del 8, Vitormen. Varje kapitel avslutas med en cliffhanger och det är därför man inte kan sluta läsa. Jag vill bara veta vad som händer sedan.

I korta drag handlar PAX om att onda krafter försöker ta över det magiska biblioteket som ligger under staden Mariefreds kyrka. Syskonen Estrid och Magnar har i hela sitt liv skyddat biblioteket. De är nu ganska gamla och på grund av det försvagas det magiska biblioteket allt mer. Bröderna Viggo och Alrik kommer till Mariefred som fosterbarn. Det visar sig snart att de är utvalda för att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta över det.

I varje bok utkämpar pojkarna en strid mot övernaturliga varelser som har kopplingar till nordisk mytologi och folktro. De har det också ganska tufft i vardagen. En mamma som inte kan ta hand om dem, ett gäng killar på den nya skolan som mobbar dem och hur de ska göra för att passa in i sin nya fosterfamilj.



PAX-serien blandar spänning, skräck, sorg och även lite humor. De svart-vita illustrationerna i serien är lika viktiga som texten. Bilderna är snygga, häftiga och uttrycksfulla in i minsta detalj. Varje del i serien har också fått en egen färg, riktigt snyggt! I oktober kommer del 9, Maran, jag längtar redan.