Test

fredag 18 augusti 2017

Faktaböcker

Faktaböcker lånas flitigt av eleverna på låg- och mellanstadiet. Böckerna i serien Lätta Fakta tar upp olika ämnen med ett enkelt språk och fina illustrationer. Lätta Faktaböckerna har fått både ny plats och större hylla.







Det finns också faktaböcker utlagda på borden i biblioteket. Sätt er gärna och bläddra/läs i dem när ni har tid över. Ni kanske lär er någonting nytt. Min favorit är för tillfället Nordiska Gudar av Johan Egerkrans. Den passar framför allt i högstadiet.

Författaren tar upp hur asavärlden skapades och de mest betydelsefulla gudarna och gudinnorna i den nordiska mytologin. Jättar, väsen och vidunder får också stort utrymme. Bokens avslutning är storslagen med gudarnas fall och Ragnarök. Texten i boken är lätt att förstå och följa med i. Jag tycker att boken fungerar bra som en introduktion till nordisk mytologi.

Illustrationerna är magiska och uttrycksfulla in i minsta detalj. Man kan titta på bilderna om och om igen. Det är som att kliva in i en fantasyvärld och jag tänker flera gånger på Sagan om ringen när jag läser/tittar i boken.