Test

onsdag 7 februari 2018

Underhållande om zombiedjur

Zombiedjur av Sam Hay är en rolig serie om halvdöda husdjur som inte kan lämna livet på jorden förrän de har fått upprättelse. Att prata om roligt i samband med zombier och döden låter kanske lite märkligt. Men det är mycket humor i böckerna och lagom hårresande. Serien vänder sig till er på mellanstadiet och texten är inte särskilt svår. Varje bok innehåller också svartvita illustrationer. Det finns sex delar och jag upptäckte precis att en ny del, Marsvinets sista suck, kommer i mars.

Berättelsen börjar med att tioårige Joe önskar sig ett eget djur. Men hans mamma är allergisk så det går inte. Istället får han en gammal egyptisk amulett av sin gammelmorbror Charlie. Amuletten är magisk och kan uppfylla en önskan åt Joe. Hur mycket han än önskar sig ett eget husdjur blir det tyvärr inte så. Istället blir Joe zombiedjurens beskyddare och ska se till att de får frid och kan gå vidare till andra sidan. En uppgift som ställer till en hel del problem för honom.

I den senaste boken, Undulatens sista flygtur, hjälper Joe en undulat som kraschat in i en fönsterruta. Fågeln är illa skadad men kan inte få frid förrän dess matte får reda på sanningen om sin tjuvaktiga syster. En stor summa pengar står på spel och Joe måste se till att den hamnar i rätt händer.

Zombiedjur är en underhållande serie och hittills har Joe hjälpt en rad olika djur. Bland annat en illa åtgången kanin, en ylande hund och en mördad guldfisk.