Test

torsdag 1 februari 2018

Läs en bok på engelska

Har du funderat på att läsa en bok på engelska men tänkt att det är för svårt. Då är Sonya Sones böcker What My MOTHER Doesn't know och What My GIRLFRIEND Doesn't Know utmärkta att börja med. Jag har bloggat om Sonya Sones tidigare och hennes speciella sätt att skriva. Det är minimalistiskt och vardagligt.

Böckerna handlar om tonåringarna Sophie och Robin som, mot alla odds, inleder ett förhållande. I den första boken får vi följa hur de träffas och kärleken spirar. Del två tar vid där den första slutar och deras kärlekshistoria får oanade konsekvenser. Varför? För att Robin inte är vilken kille som helst i skolan, utan en riktig Murphy. Den som ingen vill vara med, den som alla hackar på och dessutom inte anses vara särskilt snygg. Så frågan är om de kan fortsätta sitt förhållande när vännerna vänder ryggen till och är totalt oförstående.

Engelskan i böckerna är lättillgänglig och inte svår att förstå. Man kommer snabbt in i språket och har man läst böckerna på svenska är det kul att läsa dem på originalspråket också.