Test

torsdag 22 mars 2018

När bästa vännen sviker

Vad gör man när vänskapen med bästa kompisen sätts på prov? Är det bara att byta ut kompisen eller ska man kämpa för att bli vänner igen? Boken Svek av Pete Johnson tar upp just det ämnet. Mario i 7C har läst Svek och tycker det är en bok många borde läsa.

Rayan och Dave är bästa vänner. Dom är på väg hem från skolan när dom ser en tjej som vinkar åt Rayan. Dave och Rayan börjar slåss och puttas på skoj på stora vägen. Det är nära att Dave blir påkörd, men Rayan räddar honom. När föraren pratar med Daves pappa skyller Dave på Rayan och att det var Rayan som puttade honom ut på vägen.

Daves pappa ringer till Rayans föräldrar och berättar vad Dave sa. Rayans föräldrar blir arga på honom och Rayan får bara halv månadspeng som straff. Nästa dag så förklarar Dave att han skyllde på Rayan för att hans pappa inte skulle bli arg. Dom blir osams och går inte tillsammans till skolan. Två dagar efter kommer Dave med sin nya telefon till skolan. Samma dag försvinner den dyra telefonen och Dave tror att han vet vem som har tagit den. Nästa dag kommer sanningen fram.

Jag tycker boken är bra och spännande, och lärorik för att den berättar om vänskap och svek.

Jag rekommenderar den till alla från mellan- till högstadiet.