Test

torsdag 29 mars 2018

Påskdeckare och lite feelgood

I vårt grannland Norge är det tradition att läsa deckare, påskekrim, under påskledigheten. Detta har man gjort i årtionden och att ta med en påskekrim till stugan i fjällen är självklart för många. Och vad passar bättre än en spännande mordhistoria när det är kallt ute och vinden viner utanför husknuten.

Jag tycker du ska överraska någon med att lägga en spännande bok i påskägget i år. Lägg i lite god choklad också, så att det finns något att tugga på när spänningen i boken är olidlig. Tre ruggigt bra böcker är Vattenskräck av Petrus Dahlin, De försvunna av Cecilia Lidbeck och Labyrintens hemlighet av Ritta Jacobsson. Redan omslagen avslöjar att du kan vänta dig kalla kårar.

 


Vill du läsa spännande, otäcka och tokiga historier om påsken är Påskkärringar - historier om påsken av Per Gustavsson ett tips. Under påskveckan, som även kallas stilla veckan, fick man förr i tiden inte utföra något arbete som bullrade. Gjorde man ändå det skulle man drabbas av otur. I boken kan du läsa om gumman som inte brydde sig om det pratet och råkade illa ut.






Väntar du på våren, lyckopirr och kanske lite romantik? Då tycker jag du ska läsa feelgood-böckerna Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins och En rumpa att dö för av Nina E. Gröntvedt. Två härliga böcker om kärlek varav den ena utspelar sig i Paris. Det kan ju nästan inte bli fel när kärlekshistorien utspelar sig i världens mest romantiska stad.