Test

måndag 15 oktober 2018

Vi känner igen oss i böckerna

Angelica, Ajna och Gulseren i 7A var några av eleverna som träffade Johan Unenge förra veckan. De har skrivit en väldigt trevlig text om författarbesöket som jag bara måste dela med mig av. I det stora hela är de nöjda med mötet och det visade sig att de kände till flera av Johan Unenges böcker.

Onsdag den 10/10-18 gick vår klass till biblioteket för att författaren Johan Unenge skulle komma på besök. Vi förväntade oss att Johan skulle ha brunt hår samt vara lite yngre. Han började med att berätta om hur han blev författare. Vi lärde oss att man inte behöver vara bäst på att skriva och läsa de tjockaste böckerna. Det gjorde att Angelica själv blev intresserad av att börja skriva en bok när hon kom hem. Vi blev väldigt förvånade när vi såg hur snabbt han ritade och hur duktig han var på det. När Johan ritade figurer så kände vi igen dem från böcker han skrivit.

Angelica, Ajna och Gulseren
Vi hann inte ställa så många frågor och vi tycker att han borde frågat vad vi tycker om hans böcker.

Vi tycker att Johans böcker är väldigt bra och att de är lättlästa. Han skriver böcker utifrån hur barn och ungdomar tänker. Det är något vi tycker är väldigt bra. När man läser hans böcker känner man igen sig. En bok han skrivit heter Livet enligt Rosa. Den handlar om Rosas och Villes liv. Vi rekommenderar att läsa hans böcker på kvällen så väl som under dagen, när man inte har något att göra.