Test

måndag 29 oktober 2018

Marios läslovstips

Det bara trillar in boktips från Mario i åttan. Idag tipsar han er om två böcker som nog kan väcka starka känslor hos läsaren. I Christina Wahldéns Det här är privat utsätts huvudpersonen Jojo för något som ingen borde få uppleva. Bilder på Jojo, som ingen skulle få se, finns plötsligt på Instagram och rykten börjar spridas.

Pär Sahlins Nadir och alla andra är fortsättningen på Nadir och ingen annan. Nadir har börjat få vänner i Sverige, framför allt i simklubben. Nu ska han för första gången åka och tävla med klubben och förväntningarna är stora. Läs vad Mario skrivit om böckerna och låna dem sedan på ett bibliotek nära dig.


Boken handlar om en tjej som heter Jojo och hennes pojkvän som heter Ivar. Ivar gillar att fotografera Jojo naken och lovar att aldrig lägga ut bilderna på nätet. En dag berättar Anna för Jojo att det finns nakenbilder på henne på Instagram. Jojo blir ledsen och arg och bestämmer sig att göra slut med Ivar. Nästa dag ringer Anna och berättar att också hennes bilder är ute på Instagram, då vet dom inte vad dom ska tro. Nu undrar alla vem som gör sånt mot dom.

Jag tyckte boken var spännande, men den är hemsk! Man gör inte så på nätet. Man får inte lägga ut nakenbilder på Instagram.



Nadir har nu bott i Sverige ett tag. Han bor fortfarande på ett boende med sina “bröder”. Han går i skolan och simmar i en simklubb. Där simmar han med några från sin skola. Där finns Linn som Nadir tycker mycket om. Men han vet inte om det är kärlek på gång.
Nadir förbereder sig för en stor tävling där han kommer att tävla både individuellt och för hela laget. Det börjar inte så bra och Nadir blir arg och ledsen. Under dagen vill några journalister intervjua honom och på kvällen är det fest. På festen puttar en av killarna i laget på Nadir och säger att han ska åka hem för att han tar deras plats i klubben och deras tjejer. Då gör Nadir något han inte får göra. Han slår till killen. På kvällen kan Nadir inte sova för han tänker på det som hände på festen, på Linn och på lagtävlingen imorgon. Hur kommer det att gå för honom? Kommer det att bli något guld för laget och kommer Linn att förlåta honom?
Boken var bra och spännande. Det är många händelser i boken som gör att man vill fortsätta läsa. Boken slutar på ett oväntat sätt och med en stor överraskning.