Test

fredag 17 november 2017

Fredagstips av Mario

Mario i 7C är en riktig bokslukare och nu har han läst Nästan som bröder av Johanna Immonen. Det är den första delen om tonårskillen Jim och hans vardag. Så här skriver Mario:

Jim känner sig ensam och vill ha en flickvän. Han gillar en tjej som heter Zalka. Amir är bästa vän med Jim, dom är nästan som bröder. En dag frågar Jim chans på Zalka. Zalka svarar: Du är en idiot…! Nästa dag går Jim inte till skolan. Han har gjort bort sig.

Amir ringer till Jim på lunchrasten och frågar varför Jim inte är i skolan. Jim ljuger och säger att han är sjuk. Samma dag ringer Amir på Jims dörr. Jim vill inte öppna, men till slut gör han det. Amir går till köket och kokar te. Då berättar Jim varför han är ledsen och inte ville gå till skolan.   

Jag tycker att boken är bra, men tycker lite synd om Jim för att han inte kunde bli tillsammans med Zalka. Boken är också lite spännande. Särskilt när Amir och Jim åker på en resa till Helsingfors. Boken passar för dig som gillar att läsa om kärlek och är 12-15 år. Boken har 64 sidor.